• Publisert 16.08.2016

  Sivert sikret NM tittelen 2016

  Med dobbeltseier i Shortcar Extrepallen 2me på Rudskogen i helgen sikret Sivert S. Johansen NM tittelen 2016. Det har ligget i lufta lenge for Suzukien har malt godt og sikret frontplasseringer hele sesongen så langt.

  Lørdagsfinalen gikk på en regnvåt bane og regndekk ble satt på av de fleste. Det utviklet seg mange harde og fine fighter både i teten og litt nedover i feltet. Oppsett av bil og følsomhet i høyrebeinet var essensielt for å få til gode rundetider på det sleipe underlaget.

  Etter Sivert klarte Tony Sormbroen å sikre andre plass og Steinar Sollibakke Klev tok siste pallplassen. Midt i feltet kriget Ib Morten Brøchner og Vegard Aasen om 8 posisjon. Ib sikret plassen ved å stikke på innsiden gjennom «Slaktærn» i siste runde.

  I Bandit dominerte Stian Frydenlund, men det var tett og god racing nedover feltet i denne litt mer standardiserte klassen med 600 cc motorer. Vi så inspirert kjøring av Rune Hansen og Tore Hansen som tok 2. og 3.plassen i klassen.

  7. plassen på lørdag sikret Bjørnar Henriksen i BMW’en pole i søndagens finale. Ved siden av seg hadde han Bernt Harald Jensen med den nye Kawasakien. En skikkelig powerlinje i front med Tommy Kongsten som debuterte med sin nybygde Kawasaki og Jan Arild Grandetrø med den nye Yamahamotoren på rad to. Banen var tørr og fin etter en uvant dag uten nedbør, og slicksa var hentet fram.

  En kjempestart av Sivert tok han fra 7. til 3. plass ned Angsten. Bernt Harald Jensen ledet med Tony Sombroen på 2. plass, men det ble snart klart at Suzukien til Tony hadde pusteproblemer – en svak røykutvikling røpet at han sleit.

  Det tettet seg fort til i fronten og Sivert snek seg kontrollert opp til 1.plassen gjennom en slipstreaming over langsiden som var tatt rett ut av læreboka. Bernt Harald klarte ikke å holde tempoet og måtte konsentrere seg om å sikre 2.plassen. Tonys Suzuki sa opp etter flere runder med stadig sterkere røykutvikling. Steinar Sollibakke Klev hadde kjørt hardt og feilfritt med sin Honda og arvet 3.plassen, men Tommy Kongsten ble stadig mer komfortabel i sin nye bil og tok innpå meter for meter. I mål skilte det mindre enn et halvt sekund.

  I bandit var det på nytt Stian Frydenlund som tok seieren med Rune Hansen og Erik Nilsen på de neste pallplassene. På fjerde fulgte Tore Hansen som debuterer i klassen i år, men har allerede fått opp et skikkelig konkurransetempo.

  Dagens heldigste var Christoffer Amundsen som mistet bakhjulet nederst i «Angsten». God sikkerhetssone gjorde at det gikk bra med både bil og fører. Filmklipp bakover fra bilen til Erik Nilsen.

  Løpene gikk på live streaming fra NBF slik at de som ikke var tilstede kunne nyte spenningen.

  Kommentarer  Navn *
  E-post *
  Hjemmeside
  Melding